Værd at vide
Der er ingen tidsforskel mellem København og Sydafrika.
Hovedstaden i Sydafrika er Pretoria tæt ved Johannesburg, selvom mange tror det er Cape Town.
Visum
Det kræver ikke visum at tage til Sydafrika.
Prisniveau
Prisniveauet i Sydafrika er meget lavere sammenlignet med Danmark. Du kan bo de lækreste steder for ingen penge, og du får også virkelig god mad (specielt i Cape Town og vinland) til en væsentlig lavere pris.
Valuta
Fra danske kroner til sydafrikanske rand: Kursen er 1 DKK = 2,14 R.
Fra sydafrikanske rand til danske kroner: Kursen er 100 R = 46,7 DKK.
Bemærk at valutakurserne løbende ændrer sig, og er taget i skrivende stund.
Vacciner
Det anbefales at du får vaccinerne stivkrampe, difteri og hepatitis A, ifølge Statens Serum Institut.
Der er risiko for malaria i nogle områder af Sydafrika. Da vi havde et barn med på vores rejse, valgte vi at holde os fra malariarisiko områder.
Transport
Tag altid Uber i Sydafrika, specielt i Cape Town, hvor de er meget tilgængelige. Det er billigere end normale taxier og mere sikkert. Uber tracker dem der kører og de ruter der køres, hvis man mod forventning skulle blive bestjålet eller ved uheld. Der bliver ikke tracket ved med normale taxier.
Det er rigtig nemt at komme rundt med bil i Cape Town og vinland (Stellenbosch og Franschhoek) hvis man vel og mærke er frisk på at køre i modsatte side. De har venstrekørsel i Sydafrika, men vi følte ikke det var noget problem. Man vænner sig hurtigt til det.
Internationalt kørekort
Det kræver et internationalt kørekort for at kunne køre rundt i Sydafrika, men det kan nemt anskaffes på Borgercentret for blot 25 kr.
Bestil og afsæt 15 minutter til at få det ordnet, det er helt ligetil.
Spiritus og bilkørsel
Man må have en promille på 0,5 i Sydafrika.
Sport
Rugby og baseball er de to mest udbredte og populære sportsgrene. Fodbold er ikke så udbredt, som vi kender det i Danmark, skønt de har været med til VM flere gange .
Internet og lokalt nummer med ekstra sim-kort
Det er en rigtig god idé at anskaffe sig et ekstra sim-kort til mobilen, da det gør du kan komme på nettet alle steder og får et lokalt sydafrikansk nummer.
Vi brugte Vodafone, der findes i lufthavnen. Internet vil være en stor fordel, når du skal finde vej, bestille Uber, researche spisesteder mm.
Samtidig er det meget normalt man skal udfylde navn, telefon nummer med mere når man tager på hikes eller besøger diverse attraktioner. Her vil det være smart at have et lokalt nummer.
Vi havde også meget glæde af nummeret, når der skulle ringes og bestilles bord forskellige steder, da det havde været dyrt at gøre via ens eget sim-kort.
Bemærk at Samsung Galaxy mobiler typisk har plads til flere sim-kort, men iPhones kun har plads til ét. Hvis du ikke har lyst til at udskifte dit nuværende (kan nemt gøres) bør du tage højde for det. Tag evt. en ekstra telefon med.
Årstiderne i Sydafrika
Årstiderne i Sydafrika er omvendt de danske. Så når det er vinter herhjemme, er det sommer i Sydafrika. Deres sommer (december og januar) er dog en meget varm periode og højsæson, så du bør tage afsted lige før.
Vi kan anbefale at tage afsted i oktober eller november, hvor det fortsat er varmt. Det vil samtidig sikre at du fortsat kan holde jul hjemme i Danmark. I vores efterår er det meget frodigt og flot i Sydafrika, så det vil bestemt være et godt tidspunkt.
December og Januar vil typisk være højsæsonen, så vi anbefaler du ligger turen før.
Efteråret i Sydafrika (vores forår) kan være mere omskifteligt og er mindre varmt. Så det er ikke det optimale tidspunkt på den front, men omvendt gør det du undgår turistsæsonen. Det kan endda medføre at du finder rigtig lave priser (halv pris) på fx. safarien, da lodges gerne vil have fyldt op. Så der er fordele og ulemper.
Du kan læse om vores oplevelse på Impodimo Game Lodge her. Stedet kan helt klart anbefales og safari er en af de fedeste ting vi har prøvet til dato!